Novice iz dežele Berchtesgadener, Nemčija

Informacije, podpora, usmerjanje, mreženje

Dežela Berchtesgadener je kraj, kjer je vredno živeti. Da bo tako tudi ostalo dobi trajnostna inovativna mobilnost velik DA s strani odgovornih javnih organov v regiji. Je del regionalnega koncepta ciljev za naslavljanje podnebnih sprememb, pod katere spada tudi mobilnost. Torej, e-mobilnost je ena tema, s katero se spopadamo v širšem obsegu, da zagotovimo, da so regije, ljudje, podjetja, javni organi, torej vse zainteresirane strani, kos izzivu.

 

Kot podpora temu razvoju je regionalni gospodarski ponudnik storitev začel svoje delo kot regionalno informacijsko središče za e-mobilnost in polnilne postaje. Spodbujanje izmenjave znanja in izkušenj je eden ključnih elementov – mednarodna, nacionalna in regionalna. Prvi veliki dogodek je potekal 9. oktobra 2017 v Pidingu. Namen tega dogodka je bil ne le zagotavljanje najnovejših informacij o trenutnih možnostih razvoja in financiranja, bil je tudi izhodišče za razpravo o poslovnih modelih, odprtih vprašanjih in potrebah ter vlogah različnih zainteresiranih strani. Naslednji korak v regiji bo podrobnejši pogled na industrijsko območje Freilassinga, ki bo vodil v intenzivnejšo razpravo s podjetji na tem območju. Cilj je za boljše razumevanje potreb, izzivov in možnih modelov sodelovanja. Vzporedno se lahko podjetja dogovorijo za individualne sestanek, za  razpravo o bolj specifičnih vsebinah, ki se pojavijo med načrtovanjem za namestitev e-polnilnih postaj. Prvi sestanki so že potekali in pokazali, da je zanimanje za to temo visoko in podpora zelo dobrodošla.

 

Glavni poudarek vseh teh dejavnosti je zagotoviti uspešen vmesnik med podjetji in javnimi organi, da bi jim pomagali usmerjati razvoj e-mobilnosti in širjenja e-polnilne infrastrukture enosmerno. Da bi ta alpska domovina postala prostor odličnosti za svojo vzpostavljeno e-mobilno infrastrukturo. Skupaj!

Daniela Zocher, WFG BGL

Značke: